Žrádlo

KVOLDMAT

23.09.2012 20:11

Hm, dneska se k "večeři" servíruje studená ovčí flaksa od oběda.

A hle, když se ji ILB snaží půlmetrovým tupým nožem naporcovat, rozřízne si pracku a ještě tupěji na mě prohodí: "Hubl-hum, he!" Ještěže tou druhou rukou vcelku vcelku obstojně ukazuje na ubrousek, který jí podám, a jímž si ten krvavý šrám utře, a zatímco směle krvácí dál, pokračujeme v "jídlu." Dneska jsem to dal za 10 minut, protože jistě dobře víte, že skopové se studené vážně žrát nedá, a tak jsem to prdnul, když se bába zrovna nekoukala, ještě do mikrovlnky. Kdyby se koukala, zas by mě neopomenula zpucovat, že to tam strkám blbě a ten talíř se kroutí na blbou stranu a podobné srágory, co jí lezou z toho otvoru na té bambuli, co jí čouhá z krku; no prostě té její islandské držky!

Že by rodící se xenofobie? Ne, islandská realita, na kterou nechci přistoupit.

—————

HÁKARL

15.09.2012 12:50

Snad ani nejde vytvořit takový hnus! Jak to ta ILB dělá? Dneska jakože rozvařené filé s bramborami, které bába s dědkem musí žrát min. 2x denně, neboť se jedná o ortodoxní bramboholiky (potvrdila mi i S.).

Právě jsem někde četl, že si někdo nechal hákarl raději ujít, protože o tom slyšel, jak to smrdí, (ne)chutná a tak. Tak já Vám tedy něco povím: ZLATEJ HÁKARL!!! V porovnání s tím, co se tu "žere," jen aby ti postvikingští feudální buržousti neumřeli hlady (to mi taky potvrdila S.), je shnilý smrdutý žralok jedinečnou delikatesou. Někdy v květnu jsem si ždibec dal a úplně cajk - smrdělo asi jako tvargle, chutově možná trochu slanější, ale my, Šalomouni, jsme nikdy nezůstali žádnému jídlu soli dlužni, takže bych si dokázal představit, že bych toho misku spapinkal... Klidně bez brennivínnu, o kterém se všude píše.

—————

HOUBOVÁ POLÉVKA

22.08.2012 10:01

Kilového křemenáče jsem naporcoval a šup s ním do polévky. Bezva bylo, že jediný, komu to chutnalo, byl A. (na práci je levej jak šavle, ale jinak je to fakt úplnej lempl!). Horší už byl fakt, že lednice je stále narvaná k prasknutí prošlými "dobrotami", takže mi ta polévka po 2 dnech zkysla. Receptu jsem využil tohoto. Musím samolibě seznat, že takhle jsem si nepochutnal od dob svých minulých, gulášových :-)

—————