Tak Harpa si jezdí po světě, "Se ujmi vaření, Zdeňku!" si povídám! A taky že jo... Není moc času, máme brambory i česnek, šup: budou bramboráky!
Tak že nemají škrabku na kartóflu, to jsem skousnul (a teď ji dokonce i objevil), ale po druhé spálenině 4. stupně tohu chumlu na "pánvi" z nerezu jsem už drsně po seversku na ty gurmány vyrukoval: "Don´t you have any teflon pan with higher bottom?" Inu, samo že nemají a navíc jsem se doslechl, že: "Teflon is disgusting!!!" Jo ale hlavně nemají kumen, no to je pešek, si říkám a Gunnar zažertuje, že kmín je obsažen jen v brennevínu (tunajší kořala).
Takže improvizace, lupnu to do trouby. Dobrých 15 minut už si hovím u kafíčka, poslouchám meluzínu a ovce a pak mě praští něco spáleného přes nos. Kupodivu rádoby pečený bramborák vyzerající jako bochník šumavanu to není, ale plotýnka nad. Vtip je v tom, že jsem otočil špatným knoflíkem, což hned napravuji a po hodince servíruji tu hroudu dochucenou ještě goudou na stůl. Nutno podotknout, že mě nikdo nepozvracel a hodně zbylo, což je fajn. Příště guláš, vážení...Bramborák po Islandsku
—————