V neděli ILB připraví vždy něco extra, čímž rozuměj, že se to "peče." Dneska jakýsi ovčí hřbet, klidně bych si to dovolil upéct sám, užívajíc koření a soli, ale bába by to nesnesla/nesnědla. Takže již tradičně nedopečené, spíše jako vařené bez jediného náznaku chuti (když nepočítám pachuť loje). Ale toho masa je fakt škoda, muselo být jehně a oni to tu tak zpizdí a následně barbarsky sežerou. Největší hnus však bývá pravidelně "omáčka", kterou bába dělá tak, že si dá to kelímku olej, mouku a protřepe! Dnes to bylo dohněda, tak že by to i trochu osmahla, tu jíšku? Výsledný dojem neměnný - už se ani nesnažím skrývat, že jím jen proto, abych neumřel hlady, a čas odčasu nahodím nějakou tu fujtablovou grimasu... Pomyslnou třešínkou na dortu bývá ještě omšelý povadlý salát, který bába před hostinou pohodí na ten zakydaný stůl.
—————